FemCap
theme_sub

A FemCap méhszájsapka használatával kapcsolatos leggyakoribb kérdések (FAQ)

 • Mennyire megbízható a FemCap méhszájsapka? Nem eshetek teherbe?

 • A FemCap spermicid krémmel vagy megszakított közösüléssel kombinálva rendkívül megbízható fogamzásgátló módszer nők számára. Ha minden közösüléskor rendszeresen használja, az általa nyújtott védelem szintje megfelel a hormonális fogamzásgátlás által nyújtott szintnek. Fontos, hogy a méhszájsapkát soha NE VEGYE KI azonnal a közösülés után, hanem leghamarabb hat óra elteltével, amikorra is az összes spermium elpusztul. A használatot követően mossa ki langyos vízzel a FemCap-et, majd szárítsa meg és tárolja az eredeti csomagolásában. Időről-időre szemrevételezéssel ellenőrizze, esetleg engedjen bele vizet annak leellenőrzésére, hogy nem repedt-e meg. Megközelítőleg egy év használat után ajánlott a FemCap méhszájsapkát újra cserélni.
 • Hogyan ismerem meg, hogy jól helyeztem fel?

 • Olvassa el figyelmesen a mellékelt használati utasítást, és többször próbálja ki a felhelyezését. Ha ezt követően sem biztos benne, hogy helyesen helyezi fel, vegye fel a kapcsolatot MUDr. Peštovával az info@pesarshop.cz e-mail címen, aki addig folytat Önnel egyéni konzultációt, amíg a probléma meg nem oldódik.
 • Mennyi idővel az együttlét előtt helyezhetem fel a FemCap méhszájsapkát?

 • A FemCap-et a szexuális együttlét előtt néhány órával helyezheti fel. Felhelyezheti már a találkozó előtt is, vagy a hagyományos esti együttlét előtt, és utána már elengedheti magát, és szabad folyást engedhet az eseményeknek. A FemCap használata esetén nem kell megszakítani a romantikus pillanatot, és nem csökken a szex és a kölcsönös együttlét nyújtotta komplex élmény. Ezzel egyidejűleg nem kell attól tartani, hogy a partnerének népiesen szólva "megcsúszik a lába a gázon". Számos nő számára éppen a FemCap méhszájsapka segítet végre tényleg ellazulni, és teljesen átengedni magát a szeretkezés örömének.
 • Mi történik, ha elfelejtem kivenni?

 • A FemCap probléma nélkül akár 48 órán át bent maradhat a hüvelyben. Amennyiben ennél hosszabb időre hagyja bent, hüvely-, illetve húgyúti gyulladás kockázatának teszi ki magát. Mindazonáltal ne feledje, hogy a FemCap méhszájsapkát a nemkívánatos terhesség elkerülése érdekében a közösülést követően minden esetben legalább 6 órán át bent kell hagynia!
 • Használhatunk közösüléskor egyszerre a FemCap méhszájsapkát és az óvszert?

 • Tekintettel arra a tényre, hogy a FemCap méhszájsapka nem nyújt védelmet a HIV vírussal és számos nemi betegséggel szemben, időnként előfordulhat olyan helyzet, hogy a méhszájsapkát óvszerrel kombinálva szeretné használni. Erre lehetőség nyílik, ilyen esetben azonban síkosító használatára van szükség, nehogy a FemCap-el való érintkezés során az óvszer kiszakadjon.
 • A közösülés során a FemCap forog a méhnyak körül. Mi a teendő?

 • Helyesen megválasztott méretű FemCap méhszájsapka esetén is előfordulhat a méhszáj körül csúszó, forgó mozgás. Ez csak olyan méretű méhszájsapka esetén nem fordul elő, amely már határesetnek minősül, azaz egy kevéssel kisebb méhszájsapka felhelyezésére már nem lenne lehetséges. A fix rögzítés titkát a FemCap méhszájsapka peremének hüvelyboltozathoz tapadása jelenti. Ehhez az alábbi lépéssor alkalmazása javasolt:
 • A FemCap méhnyakra történő felhelyezését követően csúsztassa az ujját a méhszájsapka hátsó boltozatnál található vájatába, és nyomja a lehető legmélyebbre. Hasonlóképp tegyen az egész vájattal, és ezzel egyidejűleg nyomja a sapka peremét a hüvelyfalhoz. A méhszájsapka ily módon történő behelyezését követően néhányszor húzza össze, majd megint lazítsa el a medencefenék izmait - az izmok feszülése hasonló, mint amikor spagettit szív be, még ha kissé más testtájékról is van szó. Ezt követően 5-10 percig járkáljon fel-alá. A medencefenék izmainak mozgása megfelelő nyomáshiányt hoz létre a FemCap rögzítéséhez, ezt követően már nem fog elforogni. Végezetül ellenőrizze le a méhszájsapka helyzetét.


certifikát ISO 13485
 • A FemCap méhszájsapka ISO 13485 tanúsítvánnyal rendelkezik (egészségügyi segédeszköz). Ez azt jelenti,
  hogy megfelel a legszigorúbb nemzetközi minőségi előírásoknak.
 • A FemCap méhszájsapka felhasználói biztosak lehetnek benne, hogy első osztályú terméket használnak.

A FemCap méhszájsapka elismert, CE 0470 0470 típusazonossági tanúsítvánnyal rendelkező
egészségügyi segédeszköz.